content/cikkek/Programok/puszta_allatpark.jpg

A hortobágyi puszta egyedülálló szépsége, színek és jelenségek gazdagsága már régóta inspirálja az írókat, költőket és művészeket. Az itt élő pásztornép és állatvilág egyedülállósága világszerte páratlan, amit ma már a Hortobágyi Nemzeti Park képviseletében az UNESCO kulturális Világörökségének is elismer.

A Pusztai Állatpark, melyet 1997-ben alapított a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft, célja a magyar őshonos állatfajták bemutatása és megőrzése.

Látogatói közelről ismerhetik meg a hagyományos magyar állatokat, mint az erdélyi kopasznyakú tyúk, parlagi kecske, racka, mangalica, hucul ló és magyar szürke marha, és hozzájárulhatnak ezek fennmaradásához. A park állatsimogatójában a gyerekek bárányokkal, kecskegidákkal és szamarakkal is találkozhatnak, emellett bográcsos főzés és szekérhúzás is szerepel a programok között.

Az állatparkban megrendezésre kerülő események, mint az Országos Gulyásverseny és a Magyar Szürke Bikák Vására, továbbá a különböző kalandnapok mind nagy népszerűségnek örvendenek.

Az új játszótérrel, kézműves foglalkozásokkal a Pusztai Állatpark kiváló célpont iskolai kirándulásokhoz, csoportos látogatásokhoz és csapatépítő tréningekhez, ígérve szórakozást minden korosztálynak.

Belépőjegy árak:

  • Felnőtt: 700 Ft
  • Nyugdíjas, diák, gyermek: 500 Ft
  • 3 éves kor alatt ingyenes.

Családi jegy:

  • 2 felnőtt és 2 gyermek 2100.-
  • 2 felnőtt és 3 gyermek 2500.- minden további gyerek ingyenes

https://www.pusztaiallatpark.hu/hu/

+36 (52) 701 037