Kedves vendégeink, május 13-án és 14-én wellness karbantartást végzünk szállodánkban. Megértésüket köszönjük.

content/cikkek/iszappakolas.jpg

Ha valami egészen különlegesre vágysz, valami olyanra amivel még támogatod is egészségedet, akkor feltétlen látogass el a Hajdúszoboszlói gyógyfürdőbe, ahol több, mint 40 féle kezelés közül tudsz választani.

Az egyik ilyen különleges kezelés az iszapkezelés. Ez az iszap igazi természeti kincs, amelyet nemcsak hazánkban, de egész Európában is számtalan ember keres. 

Nem hiába fürdött meg Kleopátra is iszapban. Bár ő leginkább szépészeti céllal tette, az orvostudomány fejlődésével hamar rájöttek, hogy az iszap különféle betegségek kezelésére is kiváló.

A hajdúszoboszlói gyógyiszapot, a csónakázótóból nyerik, és elismerten egyike a leghatékonyabb hazai iszapoknak. 

Most pedig megosztjuk veled, miért.

Az igazán hatékony gyógyító

A hajdúszoboszlói gyógyiszap több ezer éves kialakulásának köszönhetően jött létre. Ez az iszap gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, amelyek elősegítik a bőr megújulását és javítják a test állapotát. A kutatások szerint a hajdúszoboszlói gyógyiszapnak pozitív hatása van a bőrproblémákra, az ízületi gyulladásra, az izomfájdalmakra és a krónikus betegségekre is. Tehát nem csak kikapcsolódást, de valóságos gyógyulást is kínál!

Hogyan működik?

Az iszapkezeléseket hamisítatlan Hajdúszoboszlói, “saját” iszap felhasználásával végzik, amely a fúrások hordalékából és a gyógyvíz üledékéből áll. Az iszappakolás formájában lehet egész testes vagy részleges iszapkezelés. 

Alkalmazása egyszerű, mégis lenyűgöző hatást ér el. A kezelendő testrészt általában 42 °C-on 2-3 cm vastagon bekenik az iszappal, majd lepedővel, gumilepedővel és pokróccal takarják be. Miután felviszik a testre, az iszap egyedülálló tulajdonságai a bőrbe hatolnak, táplálják, hidratálják és tonizálják azt. A gyógyiszap képes eltávolítani a felesleges méreganyagokat, fokozni a vérkeringést és serkenteni a sejtek regenerálódását. A kellemes, meleg iszapkezelések emellett csökkentik az izomfeszültséget és a stresszt, egyúttal pihentetik és relaxálják a testet és a lelket.

Az iszapkezelés nőgyógyászati területen indokolt lehet idült gyulladások, adnexitis, parametritis stb., valamint menstruációs zavarok, a nemi szervek fejletlensége és sterilitás esetén. Gyermektelen, meddő nők évente kétszer javasoltak ilyen kúrára. A fogamzásról többen beszámoltak több alkalmi kezelés után.

Iszappakolás Gyógyfürdő Hajdúszoboszló

Ha te is szeretnéd megtapasztalni a természet gyógyító erejét és egyedülálló élményben részesülni, akkor feltétlen látogass el Hajdúszoboszlói gyógyfürdőbe, és próbáld ki az iszap áldásos hatását, valamint a kényeztető relaxáló pillanatokat. 

Látogass el szállodánkba, ami csodálatos környezetben vár, a Gyógyfürdőtől csupán néhány lépésre. Élvezd a gyógyiszap csodálatos hatását,a teljes kikapcsolódást és regenerálódást testben és lélekben!

Nagyon sok szeretettel várunk!