Gyógyászati kezelések

Gyógymasszázs:Kád
Fokozza a bőr rugalmasságát, enyhíti az izomfáradságot, megszünteti az izmok állandó feszességét, csökkenti az általános fáradtságérzetet. Elősegíti a nem gyulladásos ízületi betegségek gyógyulását, valamint jó közérzetet biztosít.
Hatásai: Közvetlenül a bőrön, kötőszöveten, izmon, közvetve az ízületen fejti ki hatását.

Vízsugármasszázs (Tangetor):
Speciális kádban vízsugárral végzett masszírozás. Kedvezően befolyásolja az izomzat tónusát. Javítja a vér- és a nyirokkeringést. Mozgásszervi megbetegedésekben, baleseti vagy műtéti utókezelésekben izomzat erősítésére és a keringés javítására alkalmas.

Szénsavas kádfürdő:
A szénsavas fürdő szív- és érrendszeri megbetegedésekre, valamint a csontritkulás kiegészítő kezelésére javasolt. Nem alkalmazható szívelégtelenség, lábszárfekély, visszérgyulladás és embólia veszély esetén.

Parafango:
A parafango tengeri iszap és a paraffin keveréke. Az iszapra jellemző, hogy jó a hőtartó képessége. Kitűnően alkalmazható mozgásszervi megbetegedéseknél, elsősorban krónikus gerinc- és végtagízületi gyulladásoknál, izomfájdalmaknál, krónikus nőgyógyászati gyulladásoknál psoriasisnál (pikkelysömör).

Rekeszes galván:
A kezelés lehet 1,2,3 vagy 4 rekeszes galvánfürdő attól függően, hogy mennyi végtag kerül kezelésre. A galvánáram felszálló vagy leszállóirányú, melyekkel fájdalomcsillapító illetve idegingerület-vezetést fokozó hatást érhetünk el. Alkalmazási területei közé tartoznak a különböző ideggyulladások, a kéz kisízületeinek, a csukló, a könyök, valamint a láb-, bokaízületek gyulladásos és degeneratív megbetegedései.

Szelektív ingeráram:
A nem megfelelően működő, gyengült vagy bénult izom regenerációjára, izomerősítésére alkalmas.

Ultrahang:
Mechanikus rezgés által létrehozott úgynevezett szöveti mikromasszázs, amely meszes lerakódások, izomfeszülések oldására alkalmas. Hatása: fájdalomcsillapítás, helyi értágítás, görcsoldás. Gyakori alkalmazási területe a gerinc és a végtagízületek lágy részeinek, degeneratív és gyulladásos megbetegedése.

Víz alatti ultrahang:
A kéz kis ízületeinek, a könyök, a boka és a láb kis ízületeinek kezelésére alkalmas. A kezelés testhőmérsékletű vízben történik.

TENS kezelés:
Neve a „Transcutan elektro-nervo-stimuláció” szóból adódik. A kezelés elsősorban az idegek stimulációján keresztül éri el a gyulladáscsökkentő, a fájdalomcsillapító, izomlazító hatást. Használata olyan esetben indokolt, amikor krónikus fájdalom csillapításra van szükség. Alkalmazható még különböző eredetű ideg- és fantomfájdalmak mérséklésére.

Iontoferézis:
Galván ingerárammal gyógyszeroldatot lehet a szervezetbe juttatni. A bejuttatást, mivel ionok révén történik iontoforézisnek nevezzük. A közti anyagban elhelyezett gyógyszeroldatot a bőrön keresztül juttatják be a szervezetbe. Mozgásszervi megbetegedések esetén leggyakrabban használt iontoforézis: Lidocain, Dionin, Hydrocortison. Salicyl, Histamin.

Galvánáram:
A galván kezelés az egyik legrégibb elektroterápiás kezelés. Felszálló kezelésként alkalmazva a motoros ideg ingerküszöbe csökken, az ideg ingerelhetősége növekszik. Fájdalomcsillapító hatású a szimpatikus tónus csökkentése révén is megnyilvánul. Alkalmazási területei közé tartozik az izomfájdalom, különböző gyulladásos betegségek (ínygyulladás, ínhüvelygyulladás, gerinc és végtagízületek gyulladásos betegségei).

Diadinamic:
Fájdalomcsillapításra, kötőszövet fellazítására, a kötőszövet anyagcseréjének fokozására, felszívódás elősegítésére, izomgörcsök oldására, izomstimulálásra alkalmas kezelésforma. Attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, választhatunk több áramforma közül: monofázis, difázis, court period, long period.

Interferencia:
Középfrekvenciás kezelések közzé tartozik. Biológiai hatása attól függ, hogy milyen frekvencia értéket alkalmazunk. Biológiai hatásai közzé sorolható a gyulladás csökkentés, izomstimuláció, fájdalomcsillapítás, keringésfokozás. Elősegítik az ödémák és vérömlenyek felszívódást.

Elérhetőségeink

Hotel Atlantis****superior Medical, Wellness & Conference Hotel

Cím: Hajdúszoboszló, Damjanich u. 10
E-mail: info@hotelatlantis.hu
Telefonos foglalás: +36(52)899-930

Nézze meg testvérszállodánk, a Miskolctapolcán található
Hotel Aurora****  kihagyhatatlan ajánlatait is!

Megnézem »

Hotelatlantis 2019 Az év szállása